Det här är inte en komplett lista, utan bara en startpunkt för att börja odla färsk jord i trädgården och njuta av en trädgårdsupplevelse.

Country Inspiration Trädgård Drömhem Drömträdgård
Inga kemikalier
Oavsett vilken typ av kompost (sand, lera, lera) finns det ett säkert sätt att döda allt liv i jorden på ett ögonblick. Detta är användningen av kemikalier. Dessa inkluderar herbicider och herbicider som sprayas på gräsmattan, bekämpningsmedel, fungicider för sjukdomar, samt oorganiska rengöringsmedel, tvätt och återvunnet diverse avloppsvatten vid användning av personliga tillhörigheter. Många gödselmedel är också giftiga för markorganismer. Tänkare, det stämmer. När det regnar eller vattnar sipprar alla kemikalier ner i jorden. Så om du använder kemikalier i en del av din trädgård, anta inte att de stannar där. Dessa kemikalier rör sig från ytan till ytan av växter och gräs, såväl som jord och grundvatten. Vissa systemiska bekämpningsmedel orsakar bestående skador under flera år. Användningen av kemikalier är ett av de snabbaste sätten att vända ansträngningarna att bygga frisk och levande jord. Om du behöver en stödjande trädgård och frisk växtlighet, bli av med gifter.
Country Inspiration Trädgård Drömhem Drömträdgård
Gräv eller komprimera inte
Fokusera på snabba och enkla sätt att skapa frisk jord, snarare än att förstöra den. En av de viktiga anledningarna är att vilande grävning stör cannabisfrön. Det är korrekt. Naturen sover tills någon form av kaos eller kaos uppstår, eller tills fröna utsätts för ljus. Ett säkert sätt att odla cannabisfrön är att förorena komposten.
Arbeta till din fördel och sluta använda spaden i onödan. Jag använder den bara när jag planterar fruktträd. Ogräs är växter som är låga i mineraler och tenderar att växa i kompakta jordar som är mycket alkaliska eller sura. När krukjorden byts ut försvinner troligen ogräset. Att försiktigt använda en trädgårdsgaffel för att ventilera gräsmattan eller trädgårdsbädden hjälper till att förbättra markstrukturen.
Grävning kan försvaga eller förstöra jordpartiklar. Men för tunga lerjordar med dålig dränering, tillsätt jordskyddsmedel som gips och dolomitkalk för att lossa leran och förbättra strukturen, bryta klumpar och absorbera organiskt material. Gör hälsosam jord – Att försiktigt öppna jorden med en gaffel kan minska packningen. Att försiktigt öppna marken med en gaffel hjälper till att minska packningen.
Organiskt material
Nu är vi inne på att prata om neutralitet. Var proaktiv och förbättra din markhälsa. Lägg till organiskt material som inte är förorenat med kemikalier genom att använda din egen trädgård, kök eller något i ditt grannskap.
Lättåtkomliga organiska material inkluderar:

Överskott från ditt kök (slösa inte dessa näringsämnen, återvinn dem);

Gräsklipp (färskt, grönt, tillsätt kväve eller åldras för att brunt, tillsätt träkol);

Bläddra (om du inte har en, erbjud dig att lösa din grannes “problem”).

Beskärda grenar eller fröfria ogräs;

Kaffe malt på ett lokalt kafé (ja, du kan lösa “avfallsproblemet” genom att föreslå återanvändning).

Gödselmedel (helst åldrat snarare än färskt, inte från djur som äter kemiskt behandlade betesmarker eller nyligen har tagit medicin);

Sjukdomsfritt växtmaterial. Att ha ett unikt komposteringssystem är perfekt för att bygga stora mängder näringsrik jord för att ge näring åt din trädgård. Maskfarmar är ett annat sätt att återvinna organiskt material och få maskar att arbeta på maskformer och vermikompost. Det hjälper också till att ge näring till jorden och växterna.

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *